Творчість - це не рідкісний подарунок, який дарується лише обраним людям завдяки якомусь божественному втручанню при народженні. Творчість думки - це те, що може розвинути кожен. Зі зростаючим акцентом і значенням на креатив, все більше людей, підприємств та шкіл шукають нових способів надихнути творчого генія. Сьогодні ми розглядаємо деякі цікаві та практичні підходи людей, які живуть та дихають творчістю.

Займіться творчими практиками

Багато людей мають ілюзію, що творчість полягає в тому, щоб сидіти і чекати, поки ідеї прийдуть до вас. Хоча іноді це спрацьовує, це стратегія, яка може призвести до великої втрати часу. Натомість ми пропонуємо брати участь у творчих процесах. Це може бути щось від ведення журналу до написання власного сценарію. Розмір зусиль не має значення, головне, щоб позбутися страху, пов’язаного з виконанням чогось нового та складного. Вільне письмо, наприклад, - це спосіб навчити себе отримувати та передавати свіжі ідеї автоматично. Мета полягає в тому, щоб уникнути свідомого самоконтролю, щоб знайти те, що є найбільш живим у вашій свідомості.

Знайдіть своє натхнення

Натхнення допомагає розпалити уяву та полум’я творчості. У кожної людини є свої унікальні джерела натхнення. Для когось – це музика. Інші знаходять натхнення у віршах, малюнках або просто гуляючи парком. Як би там не було, використовуйте вибраний стимулюючий інструмент, щоб надихнути свою творчість. Надихаючі цитати та зображення також можуть допомогти.

Досліджуйте невідоме

Рутина та звички можуть знизити творчі здібності. Щоб цього уникнути, люди повинні робити те, чого раніше ніколи не робили, і виходити зі своїх зон комфорту. Для деяких це може означати сходження на гору або участь в марафоні. Для інших це може бути просто реєстрація в класі англійської або читання художньої літератури замість не художньої. Якими б незначними не були зміни, вводячись у ці незнайомі ситуації, ми вчимося опановувати свої страхи, звільнятись та розширювати свій творчий розум.

Приймайте помилки

Намагайтеся не турбуватися про те, щоб зробити все правильно та ідеально, оскільки це призводить до того, що людина встановлює для себе нерозумні стандарти. Деякі ідеї, які ми спочатку вважаємо поганими, можуть насправді бути потрібними, тому важливо не повністю відмовлятися від речей, які на той момент здаються недостатньо хорошими. Так само, під час мозкового штурму, з ентузіазмом реагуйте на всі ідеї і ніколи не змушуйте когось, хто пропонує ідею, хоч би яку безнадійну, почуватися нерозумно. Дайте шанс навіть найдивовижнішим ідеям вийти назовні. Спробуйте створити атмосферу, коли люди можуть вільно висловлювати свої думки, помилятися і пробувати знову. Страх помилитися може зупинити творчість!

Обмежте відволікаючі фактори

Одним з найпоширеніших бар’єрів для творчості є кількість відволікаючих факторів, з яким ми стикаємось у своєму повсякденному житті. Живучи в епоху цифрових технологій, нас постійно засипають електронними листами, повідомленнями та публікаціями, які змагаються за нашу увагу. Якщо ви намагаєтесь увійти в творчий спосіб мислення, але, здається, не можете заблокувати шум, спершу вимкніть телефон. Якщо це допомагає, зробіть крок далі і вимкніть сповіщення на робочому столі. Чим менше відволікаючих факторів, тим більше місця для вільних думок та нестримної творчості.

Втілюйте ідеї в реальність

Творче мислення цінне лише в тому випадку, якщо воно призводить до дії. Компанії повинні прагнути виділити час і ресурси для розробки та реалізації ідей, на які варто діяти. Якщо цього не зробити, це означає, що ваша компанія не отримає користі від інновацій, але потік ідей може знизитися, якщо персонал вважатиме, що процес безглуздий. У Smart Space у нас постійно є нові виклики. Ми беремо участь у мозкових штурмах, генеруємо нові ідеї та застосовуємо творчий підхід до вирішення різноманітних задач. Такий підхід допоміг нашій компанії стати однією з найбільш інноваційних та амбіційних у своїй галузі.

Ми сподіваємось, що ці поради можуть допомогти надихнути на творчість і допомогти нагенерувати вам кілька чудових ідей!