Яка різниця між дешевою китайською плівкою і якісними маркерними шпалерами?

Все більше популярності набувають маркерні стіни, по яким можна писати і стирати скільки завгодно. Але як обрати такий матеріал, який прослужить вам роками?

Давайте розберемо на прикладі дешевої китайської плівки і наших ірландських шпалер Smart Dry Erase Wallcovering.

Між цими двома продуктами є три основні відмінності:

1. Плівка надто тонка напротивагу якісним двохслойним шпалерам

Плівка тонка, однослойна, тому якщо поверхня не ідеальна (особливо якщо ми говоримо про стіни), то кожна мінімальна нерівність буде відображатись на плівці і в подальшому туди буде попадати маркер, залишаючи сліди, які неможливо витерти.
Шпалери ж двохслойні та значно товстіші, що дозволяє скрити мінімальні нерівності поверхні.

Плівка тонка, а тому розтягується при поклейці, деформується і в кінцевому втрачає свій вигляд, і поклеїти так, щоб зберегти початкову форму та розмір дуже складно.
В той час як шпалери значно товстіші, не розтягуються та повністю зберігають заданий розмір і форму.

Плівка на стіні легко продавлюється маркером, а це означає що навіть після витирання маркера та очистки поверхні можуть залишатись сліди від маркера, тому при інтенсивному використанні така Плівка довго не прослужить.
Шпалери ж твердіші, маркер по них не буде так продавлюватися, тому вони більше підходять для стін.

2. Нанесення самоклейкої плівки та традиційних шпалер

Плівка самоклейка – звучить ніби просто, а насправді наклеїти її значно складніше, ніж шпалери, при кожному відриванні самоклейки від стіни (у разі нерівної поклейки) плівка буде розтягуватись або і зовсім може розірватись.
Шпалери маркерні для стін клеяться набагто легше, як звичайні шпалери з використанням клею для шпалер (вінілового, високої міцності).

3. Шпалери можуть бути багатофункціональними, а не лише маркерними

Завдяки різним комбінаціям можна створити поверхню 2в1 або і 3в1: магнітну, маркерну та під проектор. У випадку з плівкою – це лише маркерна поверхня.

Плівку рекомендується використовувати лише для меблів з ідеально гладкою рівною поверхнею. Для інсталяції плівки слід використовувати професійні вигонки, щоб при поклейці уникнути бульбашок від повітря.

Ну і звичайно важливим фактором є те, де виготовлена продукція. Наші шпалери Smart Dry Erase Wallcovering виготовлені в Ірландії, мають усі сертифікати якості, не мають запаху та безпечні для дітей.

Китайська плівка може мати різкий запах, і бути небезпечною для дітей.

Якщо ж ви шукаєте якісне маркерне покриття для стін – то краще не ризикуйте і обирайте якісні маркерні шпалери або фарбу. Ми впевнені у якості нашої продукції і тому даємо гарантію на 5-10 років на наші покриття (при умові, що всі роботи по інсталяції виконуються нашими майстрами, та що в процесі експлуатації використовуються якісні аксесуари, які призначені для використання з маркерними поверхнями).