Важко залишатися продуктивним, коли з одного збоку телевізор, з іншого бігають діти, а позаду ще й зручний диван, на якому так і хочеться прилягти.
Але все ж, є способи, як залишатися продуктивним і не відволікатися на домашні справи. Топ 5 порад:

1. Розпишіть справи на день

Напишіть все, що ви маєте зробити за день, щоб нічого не забути. Важливо робити в першій половині дня ті справи, які потребують більше вашої енергії і сили. Зазвичай до обіду ми більш енергійні і продуктивні. А після обіду залишати час на роботу, яка не потребує багато розумової діяльності.

2. Чітко розмежуйте ваше особисте життя і роботу

Уявіть, що ви дійсно в офісі. Не дозволяйте собі відволікатися на дрібні справи, типу: поправити речі на столі, бо вони якось не гарно лежать, чи піти зробити чай, а по дорозі ще й в холодильник заглянути. Це все потрібно робити на перервах, детальніше – нижче.

3. Робіть перерви

Один з мінусів домашнього офісу – при всіх можливих відволікаючих факторах, вдома немає можливості відволіктися на кілька хвилин і перепочити. В офісі ви це можете зробити, поки йдете до кулера з водою, або, наприклад, за чашкою кави. Намагайтеся все ж робити невеликі перерви – виходьте подихати на балкон, погуляйте з собакою, зробіть розминку всього тіла.

4. Зніміть вашу піжаму

Одяг також впливає на нашу продуктивність. Ніхто не говорить про строгий офісний дрес-код, діловий костюм або туфлі на підборах. Але, залишаючись в домашньому одязі або піжамі, ви заважаєте собі налаштуватися на роботу. Оберіть зручний повсякденний одяг, в якому ви, наприклад, зможете в будь-який момент вийти на відео-дзвінок.

5. Створіть собі домашній офіс

Чітко розмежуйте місце, де ви працюєте. Вас ніхто не повинен турбувати. В ідеалі, звичайно, виділіть окрему кімнату. Якщо такої можливості немає, то відгородитися можна ширмою, шторами або будь-якими меблями.

Детальніше про те, як облаштувати офіс вдома можна почитати тут.